Mastaş, biriktirilen atık kağıtları ilgili fabrikalarında işleyerek tekrar ekonomiye kazandırıyor. Kısa sürede çok fazla taleple karşılaşan firma, halkın konuya gösterdiği hassasiyetten oldukça memnun.
Konya`da faaliyet gösteren Mastaş İnşaat, Petrol ve Hurda Sanayi Ticaret Ltd. çevre sorununun hat safhaya ulaştığı günümüzde örnek bir davranışa imza attı. Firma biriktirilen atık kağıtları ilgili fabrikalarında işleyerek tekrar ekonomiye kazandırıyor. Konu hakkında bilgi veren Mastaş Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Küpçü su ve toprak kaynaklarının hızlı bir şekilde kirlenmesi, yeşil dokunun ve bitkinin giderek yok olmasına bağlı olarak doğal dengenin bozulması canlı türlerinin süratle ortadan kaybolmasına neden oluyor. Yaşlanan dünyamızın imkanları sınırsız, doğal kaynakları tükenmez değildir. Bu sebeple günlük hayatta kullanılan ve çöp olarak atılan her türül malzeminin yeniden ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapılması bir mecburiyet olarak ortaya çıkıyor. Biz de bu felsefeden hareketle böyle bir uygulama başlattık dedi. Modern toplumların bile gündemine çok geç giren ancak her an tazeliğini koruyan sorunun çevre olduğunu söyleyen Küpçü, bu gerçekler göz önüne alındığında, dünya mirası olan tabiatı dedelerimizden aldığımız gibi çocuklarımıza bırakmak insanlık görevimizdir. Bu yüzden bu hassasiyetle hareket etmeli ve atık malzemelerin geri dönüşümü için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz şeklinde konuştu.
KONYA`DA GÜNDE 1700 AĞAÇ YOK EDİLİYOR;
Yapılan araştırmaların, her geçen gün ülkemizin çöl olmaya doğru gittiğini ortaya koyduğunu ve buna karşı hemen önlem alınması gerektiğini belirten Küpçü, şöyle devam etti: Uzmanların hesaplarına göre, 1 ton kullanılmış kağıdın geri kazandırılması ile 17 adet büyük ağacın kesilmeine engel olunabiliyor. Konya`da yapılan bir araştırmada sadece şehir merkezinde günde 100 ton kağıdın çöpe gitiği belirlendi. Yani ilimizde her gün 1700 ağaç yok ediliyor. 1700 ağacın yaklaşık 6 hektarlık bir orman alanını kapsadığı düşünüldüğü zaman olayın ciddiyeti daha da anlışılıyor. Bu yüzden kağıtlarımızı çöpe atmak yerine değerlerelim ve geri dönüşünü sağlayalım. Bizlerin de doğaya ve çevreye sağlayacağımız katkı ile gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz anlamlı ve değerli bir mirası olsun.
UYGULAMAYA BÜYÜK İLGİ;
Öte yandan Mastaş Ltd.`nin başlattığı bu uygulama Konyalı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kısa sürede çok fazla taleple karşılaşan firma yetkilileri halkın konuya gösterdiği hassasiyetten oldukça memnun. Vatandaşlar atık kağıtları doğrudan şirketin oluşturduğu alım merkezlerine getirebildiği gibi, 1 ton ve daha fazlası atık için de firmayla telefonla irtibata geçip görevlendirilen elemanlar tarafından adreslerinden teslim alınmasını da sağlayabiliyorlar. Firma yetkilileri atık kağıtlarını değerlendirmek, ülke ekonomisine ve doğal çevreye katkıda bulunmak isteyen vatandaşların kendileriyle 332- 3553705 nolu telefondan irtibata geçebileceğini belirttiler. (FİNANSAL FORUM)